Створено: Неділя, 19 листопада 2017, 14:41
19-11-2017 р.Б. - Неділя 24-та після Зіслання Святого Духа - Ісповідника Павла, патріарха Царгородського

Літургійні піснеспіви

Тропар (г.7): Знищив Ти хрестóм Твоїм смерть,* відчинив розбíйникові рай,* миронóсицям плач на рáдість перемінив* і апóстолам звелíв проповíдувати,* що воскрéс Ти, Христе Бóже,* даючи свíтові велику милість.

Слава: Кондак (г.7):Вже бíльше влáда смéрті не змóже людéй держáти,* зійшóв бо Христóс,* знищивши і знівéчивши сили її,* зв’язується ад, прорóки ж однодýшно радí­ють.* З’явився Спас тим, що вíрують, промовляючи:* Вихóдьте, вíрні, до воскресíння.

І нині: Богородичний (г.7): Як на скарбницю нáшого воскресíння,* надíємось на Тéбе, Всехвáльна,* тож виведи нас з ями й безóдні прóгріхів,* бо Ти спаслá підлéглих гріхáм,* породивши нáше Спасíння.* Як пéред нарóдженням Ти булá Дíва,* так і в рóдженні і по нарóдженні,* Ти залишилась Дíвою.

Прокімен (г.7):Госпóдь силу людям Своїм дасть, Госпóдь поблагословить людéй своїх миром (Пс. 29,11).

Стих: Принесíть Господéві, сини Бóжі, принесíть Господéві молодих баранцíв (Пс. 29,1).

Алилуя: Дóбре вонó – прославляти Гóспода, і співáти Твоєму íмені, Всевишній (Пс. 92,2).

Стих:Звіщáти врáнці Твою милість, нóчами – Твою вíрність(Пс. 92,3).

Причасний: Хвалíте Гóспода з небéс, хвалíте Йогó на висóтах. Алилýя, тричі.

Боже Слово

АПОСТОЛ

До Ефесян послання святого апостола Павла читання

(2,14-22)

Браття, Христос – наш мир, що зробив із двох одне, зруйнувавши стіну, що була перегородою, тобто ворожнечу, і скасував закон заповідей своїми постановами на те, щоб із двох зробити в собі одну нову людину, вчинивши мир між нами, і щоб примирити їх обох в однім тілі з Богом через хрест, убивши на ньому ворожнечу. Він прийшов звіщати мир вам, що були далеко, і мир тим, що були близько; бо через нього, одні і другі, маємо доступ до Отця в однім Дусі. Отже, ви не чужинці більше і не приходні, але співгромадяни святих і домашні Божі, збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем – сам Ісус Христос. На ньому вся будівля, міцно споєна, росте у святий храм у Господі; на ньому ви теж будуєтеся разом на житло Бога в Дусі.

ЄВАНГЕЛІЄ

від Луки 8,41-56

У той час один чоловік приступив до Ісуса, Яір на ім’я, що був головою синагоги. Припавши до ніг Ісуса, він став просити зайти до нього в хату, бо була в нього дочка-одиначка, яких дванадцять років, і вона вмирала. І як він ішов туди, люди тиснулися до нього.

Аж тут якась жінка, що була хвора дванадцять років на кровотечу і витратила на лікарів увесь свій прожиток, і ніхто з них не міг її оздоровити, підійшовши ззаду, доторкнулась краю його одежі, і вмить стала здоровою – спинилась її кровотеча. Ісус спитав: «Хто доторкнувся мене?» А що всі відпекувались, Петро мовив: «Наставнику, люди коло тебе товпляться й тиснуться!» Ісус сказав: «Хтось доторкнувся до мене, бо я чув, як сила вийшла з мене». Побачивши жінка, що не втаїться, тремтячи підійшла і, упавши йому до ніг, призналася перед усіма людьми, чому до нього доторкнулась і як негайно одужала. Сказав їй Ісус: «Дочко, віра твоя спасла тебе, іди в мирі!»

Він говорив ще, як ось приходить хтось від голови синагоги і каже: «Твоя дочка померла, не турбуй більше учителя». Ісус, почувши це, озвавсь до нього: «Не бійся, тільки віруй, і вона спасеться». Прийшовши до хати, він не пустив нікого з собою всередину, крім Петра, Івана та Якова з батьком та матір’ю дитини. Він мовив: «Не плачте, вона не вмер­ла, вона спить». Тоді він узяв її руку і голосно промо­вив: «Дівчино, встань!» І дух її вернувсь до неї, і вона вмить встала. Він велів дати їй їсти. Батьки ж її були здивовані вельми, та наказав їм нікому не говорити, що сталося.

Парафіяльні оголошення

1. У п'ятницю, 17 листопада, минула 70-та річниця з дня смерті бл. священномученика Йосафата Коциловського. З цієї нагоди у нашому храмі проходять дні пам'яті блаженного. Сьогодні ввечері відслужимо ще молебень до Блаженного священномученика Йосафата, а після вечірньої Літургії усіх запрошуємо до світлиці під церквою, де відбудеться вечір присвячений пам'яті Блаженного Йосафата Коциловського.

2. Сьогодні у нашій парафії проводимо збірку на реабілітацію для Андреєва Юрія, який зазнав травми перелому шийного відділу хребта і після довгого лікування тепер потребує реабілітації, яка є платна. Пожертви можна скласти до скриньки праворуч тетраподу.

3. У найближчий вівторок припадає свято Святого Архистратига Михаїла і всіх Небесних сил безтілесних. У нашому храмі Літургії служитимуться о год. 10:00 та 18:00.

4. У найближчу суботу о год. 18:00, у нашому храмі служитимемо Літургію з Панахидою за жертви Голодомору 1932-33 рр. Усіх щиро запрошуємо вшанувати пам'ять невинних жертв комунізму.

5. У найближчу неділю, 26 листопада, наш храмовий празник в честь св. священномученика Йосафата. Торжества очолить Преосвященний Владика Володимир Ющак, ЧСВВ, єпископ Вроцлавсько-Ґданський.

6. У неділю, 26 листопада, після вечірньої Літургії, відбудеться концерт хору BASILEUS під проводом п.Романа Дрозда, присвячений пам'яті жертв Голодомору 1932-33 рр.

7. В церковній крамничці можна придбати: відривні календарі на 2018 рік, та іншу літературу. Цього місяця церковна крамничка пропонує книжку місяця під титулом Бог кличе тебе – поради на щодень.

8. На психологічні консультації можна записуватись у ризниці або по телефону 22 831 1718.

9. Намірення Святих Літургій:

   700: за здоров'я Богдана і Оксани

       900: за здоров’я: ……;

     1100: за †† Анну, Володимира, Стефана і Михайла

     1800: про Боже благословення для парафіян