Bazylianie

004Дорогі друзі, коли Господь створив людину, першого чоловіка й жінку, то дав їм багато дарів, щоб вчинити їхнє життя мирним і легким, на скільки це було можливо. З Біблії знаємо, що Бог, навіть радиться із своїм середовищем, натякаючи на три Божі особи «Пресвяту Трійцю», яку в майбутньому, Його Син об’явить людям.

У Біблії читаємо: «Сотворімо людину на наш образ і на нашу подобу…» (Буття 1,27-28). Господь Бог, завершивши небо і землю з усіма її оздобами, на землі осадив чоловіка, якого сотворив розумним, з вільною волею і тим наблизив, уподібнивши до себе. В цьому часі людина була вільною від болю, виснажливої праці, хвороби, смерті. Також знала відповіді на усі проблеми, які могли виникнути та цілковито панувала над смаками і бажаннями душі й тіла. Ще більше, понад усі ці дари, Бог дав людині ласку жити надприроднім життям.

 

Як представник людської раси, Адам мав зробити один розумний акт – акт послуху Божій волі. Але він не послухав Бога, не виконав Його заповідь, таким чином, не визнав найвищу правду. І від цього моменту несе в собі внутрішній конфлікт, що стався для нього досить природнім. Завдяки цього конфлікту, Бог забрав в Адама особливі дари, але не забрав можливості осягнути ласку і заслужити на небо через гідне , святе життя.

Дорогі друзі, завдяки Божій ласці, милостині, усі люди можуть повністю уникати добровільних гріхів, конфліктів і таким способом наново ставати господарями свого життя та служити Богові.

Молитва

Любий і милосердний Боже, врешті ми розуміємо і не хочемо бути паралізовані смутком чи втратою відваги завдяки упадків. Ми підтверджуємо свій жаль за гріхи боротьбою з ними в нашому щоденному житті. Покажи нам, яка вада Тобі найбільше не подобається і ми почнемо проти неї боротьбу. Можливо ніколи не позбудемося її, Господи, але принаймні, можемо продовжувати змагатися кожного дня. Жертвуємо Тобі щоденне наше зусилля проти наших головних вад і Тебе просимо про милість. Амінь.