Bazylianie

ChrestДорогі друзі, мати добре сумління означає, що ми щиро намагаємося пізнати те, чого Бог від нас бажає, і щиро намагаємося робити те, що Він дійсно від нас усіх очікує. Без цього намагання не може бути доброго сумління. Людина, яка знає, що вона робить, живе сумлінно, такій людині Бог дає Свій мир. Інші люди можуть відволікати себе земними справами та інтересами, але вони не осягнуть внутрішнього миру, який дозволить залишитися спокійними.

Найголовніше у житті - це ніколи не уникати пізнати Господню волю, ані нехтувати нагодою йти за нею. Можна відчути менше приємностей, але радість не минуща. Господній мир, який перевищує всяку приємність буде завжди  на шляху людини.

Якщо б ми коли-небудь стали самолюбними, нехай наша совість турбує і набридає нам доти, доки не повернемося до Бога. Все це для того, щоб мати гаряче бажання зростати в чеснотах правильного порядку. У цьому нам потрібно підпорядковуватися Божому закону, який є для усіх не наказом, а дороговказом, дорогою до внутрішнього щастя й миру, дарованого Богом.

Молитва

Душе Святий, Подателю всіх ласк, молю Тебе: просвіти розум мій, щоб я пізнав(ла) свої провини; скріпи пам'ять мою, щоб я пригадав(ла) собі все, чим образив(ла) свого найліпшого Бога й Пана. Моєму серцю подай ласку жалю сердечного та дай волю щиру на майбутнє поправитись і більше ніколи не грішити. Амінь.