Bazylianie

МОНАША СПІЛЬНОТА ВАСИЛІАНСЬКОГО ЧИНУ В ПОЛЬЩІ ВІТАЄ УСІХ НАШИХ ПРИЯТЕЛІВ З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ! ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

Славімо Його, в наших церковних богослужіннях, колядуванні, при різдвяному столі, приймаючи і відвідуючи близьких і знайомих. Нехай не буде жодного місця, де б у цей радісний час не зазвучало величаве: «З нами Бог, розумійте народи!»
Cпіваємо цей стишок тим, кого ця правда ще не проникнула до глибини. Кожний з нас співатиме цей стишок з особливою думкою про близьких осіб: рідних, товаришів, співробітників. Бажаємо, щоб Ваша молитва була вислуханою. Нехай Вифлиємська зірка засяє всім, за яких ми молимось: «Глянь оком щирим, о, Божий Сину... Щоб тя славили во вічні віки!».
Але співаємо і собі. Співаємо повним голосом, з усієї сили, щоб слова проникнули в найглибші сховища нашої особи, щоб часом і в нас не було сумніву.
Подія, яку прославляємо в ці дні, справді дивує і виходить поза межі людського розуму. Кожний, хто стає перед Вифлиємськими яслами і, бачачи в них мале, «звичайне» Дитя, може досвідчити обмеженості нашого міркування про Бога, світ і себе самого. Бога ми називаємо: Сотворителем, Суддею, Господом. А Бог? – У своєму Воплоченні, Він показується нам як Дитя – безборонне і залежне від інших. Як нам не оніміти, не дивуватися! Переображується порядок світу, міняється все, що ми знали! Від віків багато хто не зумів цього зрозуміти. І сьогодні так само не зрозуміє цього ніхто, хто не прийме цієї події чистим серцем.
Бажаємо Вам дару серця, просвітленого Божою присутністю. Серця, палаючого надприродною любов’ю, яке опромінює також і розум, дозволяючи розуміти те, що людському розумові незрозуміле.
Бажаємо Вам серця, чистого від зла, гнітючих думок, серця «простого» і радісного.
Наслідуймо св. Йосифа, який в котромусь моменті почув себе обманеним, що призвело його до сумніву і смутку – однак, відважно повірив і станув при яслах з серцем, чистим від лихих думок.
Наслідуймо і пастухів, тих, які не мали освіти, вели «свобідне» життя – і вони щиро прийняли Вифлиємське чудо.
Наслідуймо мудреців, людей великого знання, які на першому місці ставили розум і наукове пізнання – також вони виявились спроможними прийти до Дитяти.
Для всіх них, таких різних, було місце при яслах, так як і сьогодні його не забракне для нікого, хто приходить до новонародженного Ісуса із словами нашої коляди на устах: «та дар цінніший несем від мира – це віра серця, це любов щира».
Нехай в наших хатах і особистому житті запанує мир. Мир людини з Богом. Мир людини з людиною. Мир людини із собою. Любі, це до нас звертається воплочений Бог, Ісус Христос, словами: «Мир вам!» Він дає нам свій мир даром, з великої любові. Нехай сьогодні ніхто і ніщо не перешкодить нам прийняти цей Божий мир.
Дорогі Приятелі та Читачі, бажаємо Вам багато успіхів у ваших щоденних трудах, та й внутрішнього задоволення, щоб Ви завжди могли бути людьми «доброго обличчя», справжніми свідками Воплоченого. Бажаємо наснаги у доланні труднощів, Божого благословення для здійснення Ваших мрій. Нехай ніколи не забракне Вам «хліба насущного». Дай Вам Боже здоров’я на многоліття і витривалості у добрих задумах.

З НАМИ БОГ!