Bazylianie

BogУ сьогоднішньому часі віра християн пробуджує нове зацікавлення у багатьох людей, що шукають істинну. Люди не просто ознайомлюються з істинною, а бажають бачити, як ця віра перемінює, допомагає перемагати щоденні конфлікти, страхи, зносити страждання та пізнати істинне щастя.

Люди хочуть бачити, що сьогодні випромінюють для світу християни. Від початку християнства вірні завжди робили все, щоб через них світ ставав світлішим і кращим. Про те люди прагнуть подивляти щось більше за зовнішні досягнення християнства, вони хочуть в обличчі конкретного християнина побачити відблиск ясної християнської віри. Викликом нашого часу є необхідність по справжньому свідчити світові Христа у зрозумілий та відчутий спосіб через надію яка сповнює нас. Людина може лише тоді поміняти християнське начало коли буде йти духовним шляхом і дозволить Ісусові Христові перемінювати себе у молитві, розважанні, в тиші та богослужінні.

Молитва перемінює

Ми знаємо, що молитва це діалог, зустріч з Богом. Щоб зустрітися з Богом треба перш за все зустрітися із самим собою. Першим актом молитви є відновленням контакту з Богом. Це перемога над своїми думками, які людей виривають від зустрічі з Богом. Але коли ми віримо в себе ми знаємо, що все-таки маючи ціль доходимо до нього хоча через певний труд, але добиваємось того про що мріяли. Все це відбувається і з нашою вірою. Коли ми віримо в Бога знаємо, що сила молитви скріплює нашу віру, і безперестанна молитва веде до постійного життя в Ісусі Христі. Коли взиваємо ім’я Ісуса Христа він сам приходить у наше серце і робить його своїм притулком. Бог в молитві пробуджує наші сили, які були пригнічені важким тягарем праці, клопотів, тощо. Метою духовного шляху є постійне перебування з Ісусом Христом. Щоб не відбувалось ми житимемо зустріччю з Христом і зовнішні події не здатні заволодіти нами. Бог цього не дозволить, якщо ми будемо в присутності, єдності цілою своєю любов’ю з Ним. Подібне відбувається і з людьми, які люблять одне одного. Оскільки вони знають про свою любов, то живуть цією зустріччю любови, і щоденні події життя їх не турбують. Любов для них понад усе. Зустріч з Творцем будить до життя нашу справжню сутність робить нас життєздатними і дарує вічне життя, життя іншого виміру, ніж те, яке маємо довкола себе, життя у свободі та лагідності, у любови та радости. Навіть, якщо ми самі не зуміємо змінитись то зустріч з Богом змінить нас і поведе, врешті-решт до, справжньої ідентичності. Тому молитва не є успіхом, якого маємо осягнути, а дорогою постійної зустрічі з Богом, шляхом до інтенсивного життя, до життя, яке Бог передбачив для нас. Лише завдяки зустрічі з Богом, життя наповнюється справжнім щастям. Можна сказати, що усяке справжнє життя є зустріччю.